StoryEditor
DOBRA IDEJA

Krajnje je vrijeme da napravite ovu tortu s trešnjama koje se nećete moći zasititi!

Zagreb, 190620.
Slasticarka Sanja Sajko koja radi u hotelu Le Premier pripremila je kolace za magazin Dobra hrana.
 Marko Miscevic/Cropix

Za tijesto:

150 g glatkog brašna
150 g oštrog brašna
200 g maslaca 
100 g šećera u prahu
1 žumanjak
sol
limunova korica

Za nadjev:

očišćene i raspolovljene trešnje
100 g slastičarske kreme 
100 g mascarpone sira
1 vrećica praška za preljev za torte

image
Zagreb, 190620.
Slasticarka Sanja Sajko koja radi u hotelu Le Premier pripremila je kolace za magazin Dobra hrana.
Foto: Marko Miscevic/Cropix
Marko Miscevic/Cropix

Promiješajte obje vrste brašna, šećer u prahu i sol pa zatim dodajte hladni maslac narezan na kockice te sve miješajte dok ne bude kao pijesak. Dodajte žumanjak, izmiješajte, zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku oko 2 sata. Razvaljajte tijesto na debljinu od 3 mm i stavite ga u kalup koji ste namastili i posipali oštrim brašnom, a zatim u zamrzivač. Ugrijte pećnicu na 160 ⁰C i staviti peći oko 150 minuta (dok ne bude zlatne boje). Za nadjev promiješajte kremu i sir, dodajte još po želji šećera i miješajte dok smjesa ne bude glatka. Napunite dobivenom smjesom tart, složite trešnje i napravite preljev za torte po uputi te lagano silikonskim kistom premažite trešnje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. kolovoz 2020 11:41