BRŽE NE MOŽE

Krem juha od cvjetače, krumpira i poriluka za jednostavan ručak usred tjedna

Kombinacija cvjetače, krumpira, poriluka i celera rezultirat će najkremastijom juhom koju možete zamisliti
 Porosolka

Trebat će vam:

1 glavica cvjetače
2 krumpira
1 manji poriluk
1 komadić celera
3 žlice vrhnja
Sol, papar
Temeljac ili voda

Priprema:

Na zagrijanom maslinovom ulju kratko pirjajte poriluk. Dodajte krumpir i celer koje ste također nasjeckali na kockice i pirjajte još 3-4 minute. Dodajte temeljac ili vodu, začinite soli i paprom i kuhajte desetak minuta. Dodajte cvjetaču i kuhajte još 10 minuta ili dok cvjetača i krumpir ne omekšaju. Skuhano povrće usitnite štapnim mikserom zajedno s tekućinom i dodajte tri žlice vrhnja. Sve dobro promiješajte i poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. siječanj 2021 12:32