Krem juha od pastrnjaka i kruške

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 2 jušne žlice maslaca
  • 1 glavica luka sitno iscjeckana
  • 4 manja do srednja pastrnjaka izrezana na komadiće
  • 60 ml vrhnja za kuhanje
  • 1 kruška (izrezana na komadiće)
  • Voda (ovisno o gustoći koju želimo postići)
  • 1 manji mladi krumpir izrezan na komadiće
  • sol i papar

Priprema

1. korak

Na malo maslaca prepržimo luk te dodamo pastrnjak, krumpir i komadiće kruške te miješamo dok se ne ispeku nekih 10-tak minuta.

2. korak

Dodajte vodu i vrhnje kako bi svi sastojci bili prekriveni te kuhajte još nekih 10 minuta.

3. korak

Cijelu smjesu stavite u blender te izmiksajte dok ne postignete homogenu smjesu. Na kraju začinite solju i paprom, a po želji možete ukrasiti kriškom kruške.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:50