Krema od fažola sa sotiranim capesantama i klicama od rotkvice

(Bracina izvedba viškog brudeta)

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 90 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 kg miješane ribe za brudet
  • 300 g luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 500 g graha bijelog
  • 4 capesante (jakovljeve kapice)
  • klice rotkvice
  • 0,5 dcl maslinovog ulja
  • 1 dcl bijelog vina
  • sjeckana rajčica
  • sol, papar
  • lovorov list
  • peršin
  • balsamico od maline

Priprema

1. korak

Ribu očistiti, luk zažutjeti na maslinovom ulju, dodati češnjak i sjeckanu rajčicu te dinstati 5-6 min. Složiti ribu u lonac, dodati lovorov list, sol,papar, podlliti bijelim vinom, vodom,dodati balsamico od maline i kuhati na laganoj vatri uz stalno protresanje lonca.

2. korak

Pri kraju dodati peršin te kada je riba gotova izvaditi je, a u juhi od brudeta kuhati grah koji smo prethodno namakali 24 sata. Po potrebi dodavati riblji temeljac.Kuhanu ribu očistiti od kosti i dodati je u grah te sve skupa sa štapnim mikserom smiksati u emulziju.

3. korak

U tavi na zagrijanom ulju naglo prepržiti capesante (jakovljeve kapice), klice rotkvice dobro isprati pod hladnom vodom te. Servirati brudet u duboki topli tanjur, staviti capesantu i klice.

Recept restorana Kadena, Split

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:43