BRZO I JEDNOSTAVNO

Kremasta brokula pripremljena na ovaj način može biti dobar prilog, ali i glavno jelo

 Vaaseenaa/Getty Images/istockphoto
Brokula sa sirom odličan je dodatak mesnim jelima, ali poslužiti je možete i uz prilog kao što je riža

Trebat će vam:

2 glavice brokule

1 žlica maslaca

1 žlica brašna

400 ml toplog mlijeka

100 g topivog sira

100 g parmezana

5 žlica krušnih mrvica

prstohvat muškatnog oraščića

sol i papar

maslac za premazivanje posude

Priprema:

Glavice brokule očistite, rastavite na cvjetove i ubacite u vruću posoljenu vodu. Kuhajte 5 minuta, tek da malo omekša. Prebacite u cjedilo, isperite hladnom vodom i prebacite u posudu za pečenje. U posudi debljeg dna otopite maslac. Kad zamiriše, dodajte brašno i miješajte tako da se stvori pasta. Na to, uz stalno miješanje, dodajte toplo mlijeko. Začinite muškatnim oraščićem, soli i paprom, a na kraju dodajte 100 grama topivog sira. Kada ste dobili gusti umak, prelijte ga preko brokule koju ste stavili u posudu za pečenje premazanu maslacem. Krušne mrvice tostirajte na suhoj tavi, ohladite i pomiješajte s parmezanom. Dobivenu mješavinu pospite po brokuli i ubacite na 20-ak minuta u pećnicu na 200 °C.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. lipanj 2024 15:41