OVO MORATE PROBATI

Kremasta i hrskava istovremeno: Zapečena tjestenina sa sirom, krušnim mrvicama i slaninom

 Eurngkwan
Klasičnoj pripremi tjestenine sa sirom dodajte mali zaokret pa je pospite kombinacijom krušnih mrvica i slanine

Trebat će vam:

400 g tjestenine
100 g topivog ribanog sira po želji
50 g parmezana
100 g mozzarelle
100 g krušnih mrvica
50 g sitno sjeckane slanine
50 g brašna
70 g maslaca
300 ml toplog mlijeka
Prstohvat muškatnog oraščića
Sol, papar

Priprema:

Najprije zagrijte posoljenu vodu za tjesteninu. Sireve naribajte. U dubljoj posudi otopite maslac, dodajte brašno i pustite da se kratko zaprži i da se stvore kuglice. Uz neprestano miješanje polako dodajte mlijeko. Miješajte dok ne nestanu sve grudice. Začinite muškatnim oraščićem, soli i paprom. Kada umak postane gust i pojave se mjehurići, maknite s vatre. Dodajte ribani sir i parmezan. Dobro promiješajte. Tjesteninu kuhajte 3-4 minute, mora ostati tvrda. Kada je kuhana, prebacite je u vatrostalnu posudu koju ste najprije premazali maslacem i prelijte dobivenim umakom. Još jednom promiješajte. Mozzarellu prstima rastavite na komadiće i pospite po tjestenini, a zatim po vrhu pospite i krušne mrvice i sitno sjeckanu slaninu. Pecite na 200 stupnjeva oko 20 do 30 minuta, ili dok ne poprimi lijepu zlatnu boju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 20:11