StoryEditor
NEŠTO SLATKO

Kremasta mađarica sa šest kora po receptu Petre Jelenić!

Više ju nitko ne radi kako treba, svi imaju debele kore koje ukuhaju s pudingom, nikome se ne da gnjaviti, ali to nije to...
Mađarica Petre Jelenić
 Marko Miščević

Za tijesto:

450 g glatkog brašna
1/4 žličice praška za pecivo
150 g maslaca
1 jaje
1 žumanjak
150 g šećera u prahu
5 žlica kiselog vrhnja

Za kremu:

90 g oštrog brašna
300 g šećera
750 ml mlijeka
60 g čokolade 50% kakaa
250 g maslaca
4 žlice kakaa

Za ganache glazuru:

200 g čokolade sa 50% kakaa
200 ml slatkog vrhnja 35% mm

image
Mađarica Petre Jelenić
Marko Miščević

Od svih sastojaka zamijesiti tijesto. Zamotati u foliju i spremiti u hladnjak da se tijesto odmori. Podijeliti u komade od 160 g i valjati u što tanje kore. Peći na 175°C, paziti da kore ostanu bijele. Ohladiti. Brašno razraditi s malo hladnog mlijeka. Šećer otopiti u karamel, zaliti oprezno s kipućim mlijekom. Kuhati da se karamel otopi, usuti razrađeno brašno i kuhati 5-7 minuta da se dobro razradi brašno. Staviti kuhanu kremu u mikser, dodati čokoladu i miksati da se krema hladi, u mlaku kremu umiješati maslac izmiksan s kakaom. Puniti kore. Glazirati ganache glazurom (recept isti kao i za Smeđi kolač bake Vilme) Pripremiti ganache glazuru. Slatko vrhnje zagrijati do točke vrenja - ne bi trebalo zakipjeti. Preliti preko natrgane čokolade pa pustiti nekoliko minuta da toplina vrhnja otopi čokoladu. Miješati do glatke smjese. Pustiti da se ohladi i stisne pa ukrasiti kolač.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. lipanj 2020 07:45