ŠTO KUHATI?

Kremasta palenta s jednostavnim umakom od gljiva za rukaj ispod 30 minuta

 Anna_shepulova/Getty Images/istockphoto
Za ovo jelo trebat će vam tek nekoliko sastojaka. Umjesto luka koristite poriluk, a gljive neka budu sezonske i aromatične...

Trebat će vam:

1 poriluk

2 režnja češnjaka

300 g gljiva

300 g palente

voda ili povrtni temeljac

70 g maslaca

50 g parmezana

Sol i papar

Priprema:

Na maslinovu ulju pirjajte poriluk nasjeckan na kolutiće. Dodajte protisnuti češnjak i pustite da poprimi boju, a zatim dodajte i očišćene i nasjeckane gljive. Pustite da se sve zajedno krčka i ako je potrebno, dodajte malo temeljca. Začinite soli i paprom, dodajte i začine poput timijana pa maknite s vatre. Dok se gljive pirjaju, u vrućoj vodi ili temeljcu skuhajte palentu. Miješajte cijelo vrijeme i pred kraj dodajte maslac i parmezan. Začinite soli i paprom i poslužite uz gljive.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 07:22