Pašta sa špinatom i sušenim rajčicama
Trebat će vam:
400 grama fusilli tjestenine
200 grama svježeg špinata
100 grama sušenih rajčica
jedna glavica luka, sitno nasjeckana
dva češnja češnjaka, usitnjena
200 ml vrhnja za kuhanje
dvije žlice maslinovog ulja
sol i papar po ukusu
malo ribanog parmezana za posluživanje
Priprema:
Tjesteninu skuhajte u velikoj količini posoljene vode prema uputama na pakiranju dok ne bude al dente. Ocijedite je i ostavite sa strane. U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte nasjeckani luk i pirjajte ga dok ne postane staklast. Zatim dodajte usitnjeni češnjak i kratko ga popržite, pazeći da ne zagori. Dodajte narezane sušene rajčice i kratko ih pirjajte s lukom i češnjakom. U tavu dodajte oprani i narezani špinat te ga kuhajte dok ne uvene, oko pet minuta. Zatim ulijte vrhnje za kuhanje i dobro promiješajte. Umak kuhajte još nekoliko minuta na laganoj vatri dok ne postane gust i kremast. Začinite solju i paprom po želji. U umak dodajte ocijeđenu tjesteninu i dobro promiješajte da se sve sjedini i tjestenina obloži umakom. Poslužite jelo toplo, posuto ribanim parmezanom po vrhu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....