BRZO I FINO

Kremasta pašta sa špinatom i sušenim rajčicama brzi je obrok pun mediteranskog šarma

Kad se spoje nježni listovi špinata, intenzivan okus sušenih rajčica i kremasti umak, rezultat je pašta koja izgleda jednostavno, a ima pravi gurmanski karakter

Pašta sa špinatom i sušenim rajčicama

Trebat će vam:

400 grama fusilli tjestenine

200 grama svježeg špinata

100 grama sušenih rajčica

jedna glavica luka, sitno nasjeckana

dva češnja češnjaka, usitnjena

200 ml vrhnja za kuhanje

dvije žlice maslinovog ulja

sol i papar po ukusu

malo ribanog parmezana za posluživanje

Priprema:

Tjesteninu skuhajte u velikoj količini posoljene vode prema uputama na pakiranju dok ne bude al dente. Ocijedite je i ostavite sa strane. U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte nasjeckani luk i pirjajte ga dok ne postane staklast. Zatim dodajte usitnjeni češnjak i kratko ga popržite, pazeći da ne zagori. Dodajte narezane sušene rajčice i kratko ih pirjajte s lukom i češnjakom. U tavu dodajte oprani i narezani špinat te ga kuhajte dok ne uvene, oko pet minuta. Zatim ulijte vrhnje za kuhanje i dobro promiješajte. Umak kuhajte još nekoliko minuta na laganoj vatri dok ne postane gust i kremast. Začinite solju i paprom po želji. U umak dodajte ocijeđenu tjesteninu i dobro promiješajte da se sve sjedini i tjestenina obloži umakom. Poslužite jelo toplo, posuto ribanim parmezanom po vrhu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. studeni 2025 12:45