Dok proljeće prelazi u svoje bujnije, zelenije poglavlje, tržnice se pune slatkim mladim graškom - pravim malim draguljima sezone. Ovo je pravo vrijeme da iskoristite njegovu svježinu u jelima koja spajaju udobnost i lakoću, poput ove kremaste piletine s graškom i špinatom. U receptu se sočna piletina kupa u mirisnom umaku s pečenim češnjakom i parmezanom, a svježina špinata i graška unosi notu vedrine i boje na tanjur.
KREMASTA PILETINA S GRAŠKOM I ŠPINATOM
Trebat će vam:
1 kg pilećih prsa
2 žlice maslinova ulja
pola žličice soli
prstohvat papra
450 g baby špinata
500 ml vrhnja za kuhanje
250 g svježeg graška
2 žlice brašna
2 žlice sušenog bosiljka
žlica soli
prstohvat papra
2 žlice naribanog parmezana
1 cijeli pečeni češnjak
Priprema:
Izrežite pileća prsa na filete i začinite ih sa soli i paprom pa pustite da odstoje 5-6 minuta. Stavite brašno u zdjelicu te polako umiješajte vrhnje tako da ne bude grudica. Dodajte sušeni bosiljak, pečeni češnjak, sol, papar i parmezan. Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi pa pecite filete dok ne poprime zlaćanu boju s obje strane. Izvadite meso iz tave i u nju ulijte umak te miješajte dok ne počnu izlaziti mjehurići na površinu. Dodajte svježi špinat i grašak te kuhajte oko minute. Dodajte piletinu natrag u tavu, prekrijte poklopce i kuhajte još desetak minuta. Poslužite s prilogom po želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....