Trebat će vam:
4 pileća filea (prsa)
100 g mozzarelle, narezane na ploške
2 svježe rajčice, narezane na tanke kriške
svježi listovi bosiljka (po 2 - 3 lista po fileu)
sol i papar po ukusu
1 žlica maslinova ulja
2 žlice balzamičnog octa
1 žličica meda (ili smeđeg šećera)
čačkalice ili kuhinjski konac za pričvršćivanje
Priprema:
Pileća prsa lagano istucite batom kako biste dobili ravnomjernu debljinu. Posolite i popaprite s obje strane. Na sredinu svakog komada stavite krišku mozzarelle, nekoliko kriški rajčice i listove bosiljka. Preklopite i pričvrstite čačkalicama. Zagrijte pećnicu na 200 °C. U tavi zagrijte maslinovo ulje i na srednje jakoj vatri kratko zapecite piletinu sa svih strana (2 - 3 minute po strani), da dobiju boju. Premjestite ih u posudu za pečenje. U maloj zdjeli pomiješajte balzamični ocat i med. Prelijte po pilećim rolicama i pecite u pećnici 20 - 25 minuta, povremeno ih prelijevajući sokovima iz posude. Kada su pečene i sir se otopi, izvadite ih iz pećnice i po želji pospite svježim bosiljkom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....