Šareno, a fino

Proljetne rolice s piletinom

 Marko Miščević/Cropix
Ove lagane i šarene rolice po receptu Nede Batinić najproljetnije su jelo koje možete zamisliti, a tako dobre
Ove lagane i šarene rolice po receptu Nede Batinić najproljetnije su jelo koje možete zamisliti, a tako dobre

Kad dani postanu dulji, a tanjuri traže nešto lagano, svježe i vedro, ove proljetne rolice s piletinom savršen su izbor. Hrskavo povrće, začinjena piletina i jestivo cvijeće umotani u nježne rižine papire stvaraju jelo koje je jednako nježno koliko i raskošno na oko. Priprema je jednostavna, a rezultat je tanjur pun boja i okusa – idealan za lagani ručak, predjelo ili proljetni piknik uz umak po vašem izboru.

PROLJETNE ROLICE S PILETINOM

Trebat će vam:
400 g pilećih prsa
1 veća mrkva
glavica kineskog kupusa
rižini papiri
3 grančice svježeg korijandera
3 mlada luka
maćuhice
začini po želji
umak po želji

Priprema:
Začinite piletinu po želji i pustite da malo odstoji pa je specite u tavi. Dok se piletina peče, ogulite i usitnite mrkvu na što tanje štapić. Narežite mladi luk na tanke kolutiće, listove kineskog kupusa na tanke trakice, a korijandar usitnite. Pripremite cvijeće koje ćete stavljati u rolice. U dubljoj tavi zagrijte kratko vodu. Kada se malo ohladi, uzmite tvrde listove od riže, kratko ih potopite da omekšaju pa stavite na tanjur. Na papir stavite cvijeće glavicama prema dolje, dodajte meso i povrće po želji. Pazite da ne pretrpate sastojcima. Bočne strane papira savijte prema unutra pa povucite gornju stranu papira kao da ćete složiti omotnicu. Zatvorite rolicu tako što ćete povući donji dio rižinog papira preko smjese i savijenih strana. Poslužite rolice s umakom po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 03:33