RUČAK IZ PEĆNICE

Slasne pileće rolice s bogatim punjenjem i hrskavim omotačem od slanine

Ove pileće rolice su pravi mali gurmanski zalogaji koje je iznenađujuće lako pripremiti

PILEĆE ROLICE SA SLANINOM, FETOM I ŠPINATOM

Trebat će vam:

4 pileća filea

150 g feta sira

100 g svježeg špinata

8 listova dimljene slanine

2 češnja češnjaka

maslinovo ulje

sol i papar prema ukusu

Priprema:
Špinat operite i dobro ocijedite, a zatim ga sitno narežite. Češnjak ogulite i sitno nasjeckajte. U tavi zagrijte malo maslinova ulja i kratko popržite češnjak, dodajte špinat te ga pirjajte dok ne uvene. Posolite i popaprite prema ukusu. Pustite da se špinat ohladi. Fetu izmrvite pa pomiješajte sa špinatom. Pileće filete lagano istucite, ako nisu dovoljno tanki. Na svaki file stavite žlicu smjese od feta sira i špinata, pa ga zarolajte. Svaku rolicu omotajte s dva lista slanine da se dobro pričvrsti. Rolice položite u posudu za pečenje, namazanu maslinovim uljem. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C oko 25 minuta, ili dok slanina ne postane hrskava, a meso potpuno pečeno. Poslužite toplo, uz prilog prema želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. prosinac 2025 16:35