JEDNOSTAVNO FINO

Piletina punjena sirom i rajčicom je lagano, sočno i ukusno jelo za brzi ručak

 Alleko/Getty Images
Ovako pripremljena piletina bit će idealan ručak usred tjedna, ali i nedjeljom, uz kakav dobar prilog
Ovako pripremljena piletina bit će idealan ručak usred tjedna, ali i nedjeljom, uz kakav dobar prilog

Trebat će vam:

4 pileća filea (prsa)

100 g mozzarelle, narezane na ploške

2 svježe rajčice, narezane na tanke kriške

svježi listovi bosiljka (po 2 - 3 lista po fileu)

sol i papar po ukusu

1 žlica maslinova ulja

2 žlice balzamičnog octa

1 žličica meda (ili smeđeg šećera)

čačkalice ili kuhinjski konac za pričvršćivanje

Priprema:

Pileća prsa lagano istucite batom kako biste dobili ravnomjernu debljinu. Posolite i popaprite s obje strane. Na sredinu svakog komada stavite krišku mozzarelle, nekoliko kriški rajčice i listove bosiljka. Preklopite i pričvrstite čačkalicama. Zagrijte pećnicu na 200 °C. U tavi zagrijte maslinovo ulje i na srednje jakoj vatri kratko zapecite piletinu sa svih strana (2 - 3 minute po strani), da dobiju boju. Premjestite ih u posudu za pečenje. U maloj zdjeli pomiješajte balzamični ocat i med. Prelijte po pilećim rolicama i pecite u pećnici 20 - 25 minuta, povremeno ih prelijevajući sokovima iz posude. Kada su pečene i sir se otopi, izvadite ih iz pećnice i po želji pospite svježim bosiljkom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 06:25