Piletina s rižom u sočnom umaku
Trebat će vam:
4 pileća filea (oko 600 g)
200 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice maslinovog ulja
2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
80 g suhih rajčica, narezanih na trakice
100 ml pilećeg temeljca
50 g naribanog parmezana
1 žličica suhog origana
½ žličice čili pahuljica (po želji)
sol i crni papar po ukusu
svježi peršin za posipanje
250 g riže
Priprema:
Rižu skuhajte prema uputama na pakiranju i ostavite sa strane. Pileće filee posolite i popaprite, zatim lagano popržite na maslinovom ulju 4–5 minuta sa svake strane dok ne dobiju zlatnu koricu. Izvadite ih iz tave i stavite sa strane. U istoj tavi dodajte češnjak i kratko ga pirjajte. Potom umiješajte suhe rajčice i origano. Ulijte pileći temeljac i vrhnje za kuhanje. Umiješajte parmezan i pustite da se umak lagano reducira (oko 5 minuta). Vratite piletinu u tavu i kuhajte još 10-ak minuta na laganoj vatri, dok meso ne bude potpuno pečeno i sočno. Po želji dodajte čili pahuljice za blagu pikantnost.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....