NESTAJE U TRENU

Kremasta piletina s rižom i sušenim rajčicama jednostavan je ručak pun mediteranskih okusa

Kad se traži jelo koje je jednostavno, brzo gotovo, a opet izgleda i miriše kao da je pripremano satima, piletina s rižom u kremastom umaku savršen je izbor

Piletina s rižom u sočnom umaku

Trebat će vam:

4 pileća filea (oko 600 g)

200 ml vrhnja za kuhanje

2 žlice maslinovog ulja

2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana

80 g suhih rajčica, narezanih na trakice

100 ml pilećeg temeljca

50 g naribanog parmezana

1 žličica suhog origana

½ žličice čili pahuljica (po želji)

sol i crni papar po ukusu

svježi peršin za posipanje

250 g riže

Priprema:

Rižu skuhajte prema uputama na pakiranju i ostavite sa strane. Pileće filee posolite i popaprite, zatim lagano popržite na maslinovom ulju 4–5 minuta sa svake strane dok ne dobiju zlatnu koricu. Izvadite ih iz tave i stavite sa strane. U istoj tavi dodajte češnjak i kratko ga pirjajte. Potom umiješajte suhe rajčice i origano. Ulijte pileći temeljac i vrhnje za kuhanje. Umiješajte parmezan i pustite da se umak lagano reducira (oko 5 minuta). Vratite piletinu u tavu i kuhajte još 10-ak minuta na laganoj vatri, dok meso ne bude potpuno pečeno i sočno. Po želji dodajte čili pahuljice za blagu pikantnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. studeni 2025 14:57