KAKO JEDNOSTAVNO

Piletina iz pećnice koja uvijek uspije uz mirise češnjaka, limuna i začinskog bilja

Kada vam treba jednostavan, ali mirisan i ukusan ručak, piletina s limunom i češnjakom savršen je izbor

Piletina s limunom i češnjakom te pečenim krumpirom

Trebat će vam:

4 pileća batka s karabatkom ili pileća prsa (oko 800 g)

600 g krumpira, narezanog na kocke ili ploške

4 režnja češnjaka, sitno nasjeckana

sok i naribana korica 1 limuna

3 žlice maslinovog ulja

1 žličica suhog origana

1 žličica timijana

½ žličice dimljene paprike (po želji)

sol i crni papar po ukusu

svježi peršin ili ružmarin za posipanje

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 200 °C. Krumpir operite, narežite i stavite u veliku zdjelu. Dodajte 2 žlice maslinovog ulja, polovicu nasjeckanog češnjaka, origano, timijan, dimljenu papriku, sol i papar. Dobro promiješajte. U drugoj zdjeli piletinu prelijte sokom i koricom limuna, ostatkom ulja i češnjaka, te lagano posolite i popaprite. U veliku vatrostalnu posudu ili lim za pečenje rasporedite krumpir, a preko njega stavite piletinu. Pecite 40–45 minuta, dok krumpir ne postane mekan i hrskav, a piletina lijepo zapečena i sočna. Po želji zadnjih 5 minuta uključite grill opciju da se površina dodatno zarumeni. Pospite svježim peršinom ili ružmarinom i poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. studeni 2025 16:18