Piletina s limunom i češnjakom te pečenim krumpirom
Trebat će vam:
4 pileća batka s karabatkom ili pileća prsa (oko 800 g)
600 g krumpira, narezanog na kocke ili ploške
4 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
sok i naribana korica 1 limuna
3 žlice maslinovog ulja
1 žličica suhog origana
1 žličica timijana
½ žličice dimljene paprike (po želji)
sol i crni papar po ukusu
svježi peršin ili ružmarin za posipanje
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 200 °C. Krumpir operite, narežite i stavite u veliku zdjelu. Dodajte 2 žlice maslinovog ulja, polovicu nasjeckanog češnjaka, origano, timijan, dimljenu papriku, sol i papar. Dobro promiješajte. U drugoj zdjeli piletinu prelijte sokom i koricom limuna, ostatkom ulja i češnjaka, te lagano posolite i popaprite. U veliku vatrostalnu posudu ili lim za pečenje rasporedite krumpir, a preko njega stavite piletinu. Pecite 40–45 minuta, dok krumpir ne postane mekan i hrskav, a piletina lijepo zapečena i sočna. Po želji zadnjih 5 minuta uključite grill opciju da se površina dodatno zarumeni. Pospite svježim peršinom ili ružmarinom i poslužite toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....