GOTOVO U POLA SATA

Kremasta tjestenina s puretinom, šampinjonima i porilukom savršen je ručak za svaki dan

Ovo jednostavno jelo bit će idealan ručak kroz tjedan, a najbolje od svega, priprema vam neće oduzeti više od pola sata
tjestenina s porilukom
 Stockfood/candis Magazine/Lawrence, Adrian

Priprema: 10 minuta
Kuhanje: 15 minuta
Porcija: 4

Trebat će vam:

1 poriluk
250 g šampinjona
400 g filea purećih prsa
1 žlica maslinova ulja
400 g špageta
800 ml povrtnog temeljca
200 g vrhnja za kuhanje
2-3 grančice bosiljka
sol i papar

Priprema:

Očistite poriluk, operite ga i narežite na kolute. Očistite gljive i narežite ih na četvrtine ili osmine. Meso narežite na kockice ili trakice. U veliku tavu visokih rubova stavite uje pa prodinstajte meso. Dodajte poriluk i gljive pa dinstajte još pet minuta. Špagete prelomite na pola, dodajte u zdjelu, začinite, zalijte temeljcem i vrhnjem i kuhajte na slaboj vatri 11-12 minuta, sve dok nisu kuhani, odnosno kad tjestenina upije tekućinu. Nasjeckajte bosiljak, dodajte ga u jelo te začinite solju i paprom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. studeni 2020 13:46