Kremasti orzo
Trebat će vam:
jedna manja butternut tikva (ili slična vrsta), oguljena, očišćena i narezana na kockice
dvije žlice maslinovog ulja
pola čajne žličice suhog timijana
sol i papar po ukusu
300 grama orza
800 ml povrtnog ili pilećeg temeljca
dva češnja češnjaka, sitno nasjeckana
pola čajne žličice dimljene ili obične paprike
dvije šake svježeg špinata
100 ml slatkog vrhnja za kuhanje
svježi timijan za posluživanje
svježe naribani parmezan
Priprema:
Tikvu narežite na male kockice. Stavite ih u lim za pečenje obložen papirom, prelijte s maslinovim uljem, pospite timijanom, solju i paprom. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 20 do 30 minuta, dok ne omekšaju. U većoj tavi zakuhajte povrtni ili pileći temeljac. Dodajte orzo, nasjeckani češnjak i papriku. Kuhajte na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući, dok tjestenina ne omekša, a većina tekućine ne ispari, otprilike 10 do 12 minuta. Dodajte svježi špinat i miješajte dok ne uvene. Zatim dodajte pečenu tikvu i slatko vrhnje. Sve dobro promiješajte i kratko prokuhajte. Poslužite toplo, s obiljem naribanog parmezana po vrhu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....