Trebat će vam:
300 g riže za rižoto
400 g buče (hokkaido ili butternut), oguljene i narezane na kockice
1 manji luk, sitno nasjeckan
2 žlice maslinova ulja
1 žlica maslaca
100 ml bijelog vina
800 ml povrtnog temeljca
4-5 listića svježe kadulje
50 g parmezana, naribanog
sol i svježe mljeveni crni papar
Priprema:
U širokoj tavi zagrijte maslinovo ulje i maslac, dodajte luk i pirjajte dok ne postane staklast. Dodajte buču i kratko propirjajte. Umiješajte rižu i miješajte minutu-dvije dok ne postane sjajna. Ulijte vino i pustite da ispari. Postupno dodajte temeljac uz stalno miješanje dok se riža ne skuha al dente (18-20 minuta). Pred kraj dodajte listiće kadulje, parmezan i još malo maslaca. Posolite i popaprite te odmah poslužite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....