A NE KOŠTA PUNO

Kremasti rižoto od buče još boljim i ukusnijim učinit će jedan dodatan sastojak

 Luchezar/Getty Images
Kada obilazite tržnicu, u vrećicu ubacite i malo kadulje. Sjajno će podignuti jela od buče...
Kada obilazite tržnicu, u vrećicu ubacite i malo kadulje. Sjajno će podignuti jela od buče...

Trebat će vam:

300 g riže za rižoto

400 g buče (hokkaido ili butternut), oguljene i narezane na kockice

1 manji luk, sitno nasjeckan

2 žlice maslinova ulja

1 žlica maslaca

100 ml bijelog vina

800 ml povrtnog temeljca

4-5 listića svježe kadulje

50 g parmezana, naribanog

sol i svježe mljeveni crni papar

Priprema:

U širokoj tavi zagrijte maslinovo ulje i maslac, dodajte luk i pirjajte dok ne postane staklast. Dodajte buču i kratko propirjajte. Umiješajte rižu i miješajte minutu-dvije dok ne postane sjajna. Ulijte vino i pustite da ispari. Postupno dodajte temeljac uz stalno miješanje dok se riža ne skuha al dente (18-20 minuta). Pred kraj dodajte listiće kadulje, parmezan i još malo maslaca. Posolite i popaprite te odmah poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. studeni 2025 19:55