SKUHAJ OVO

Kremasti rižoto s bundevom za koji će vam trebati tek nekoliko sastojaka

 Nata_vkusidey/Getty Images/istockphoto
Bundevu najprije ispecite, a zatim je pretvorite u pire pa dodajte riži. Na kraju sve zaokružite maslacem

Trebat će vam:

1.5 l pilećeg ili povrtnog temeljca

400 g riže

200 g butternut bundeve

1 luk

2 režnja češnjaka

3 žlice maslinovog ulja

200 ml bijelog vina

3 žlice maslaca

sol i papar

muškatni oraščić

parmezana

Priprema:

Operite rižu i stavite sa strane. Bundevu ogulite, nasjeckajte na kockice, začinite maslinovim uljem, soli i paprom te stavite peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva dvadesetak minuta. Usitnite luk i češnjak pa ih kratko prodinstajte na ulju dok se ne zacakle. Zatim im dodajte rižu, a kada riža postane staklasta i pusti miris, dodajte vino. Ostavite nekoliko minuta da se krčka, dok tekućina ne ispari. Podlijevajte polagano temeljcem, promiješajte i pustite da se kuha dok tekućina ne ispari pa ponavljajte postupak sve dok riža ne omekša. Dio pečene bundeve stavite sa strane, a ostatak zgnječite i dodajte u rižu. Kada je riža gotova, dodajte tri žlice maslaca te začine. Sve dobro promiješajte i poslužite. Po želji pospite parmezanom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 10:57