USRED TJEDNA

Kremasti špinat, pire krumpir i jaja za ručak gotov u manje od sat vremena

 Deposit Photos/
Špinat na mlijeku ovog puta napravite na malo drugačiji način pa ga poslužite uz poširana jaja
Špinat na mlijeku ovog puta napravite na malo drugačiji način pa ga poslužite uz poširana jaja

Trebat će vam:

400 g špinata

2 žlice maslaca

2 žlice brašna

400 ml mlijeka

prstohvat muškatnog oraščića

1 kg krumpira

mlijeko za krumpir

maslac za krumpir

sol i papar

jaja

Priprema:

Špinat očistite i nasjeckajte na sitno. U posudi najprije otopite dvije žlice maslaca, pustite da se kratko krčka, a potom dodajte brašno. Miješajte dok ne dobijete pastu, a zatim polako dodajte toplo mlijeko dok miješate pjenjačom. Miješajte dok ne dobijete kremasti umak. Dodajte sol, papar i muškatni oraščić. Dodajte sitno sjeckani špinat i kuhajte dok ne povene. U drugoj zdjeli skuhajte nasjeckani krumpir, kada je gotov, dodajte mu mlijeko i maslac pa napravite pire. Količine sastojaka prilagodite vlastitim potrebama. Jaja ispecite na tavi, poširajte ili mekano skuhajte. Poslužite pire krumpir sa špinatom i jajima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. studeni 2025 10:49