Trebat će vam:
1 kg pilećih krilca
2 žlice meda
10-ak žlica soja sosa
5-6 režnjeva češnjaka
1 manji komad đumbira
maslinovo ulje
dodatni začini po želji
Priprema:
U posudi najprije pomiješajte soja sos, med, zdrobljene režnjeve češnjaka i đumbir koji ste nasjeckali na komadiće. Dodajte i ulje. Pretvorite sve u umak pa u posudu dodajte krilca. Dobro ih obložite sa svih strana. Krilca u umaku ne trebaju plivati, ali moraju biti premazana. Pustite da sve zajedno tako stoji sat vremena u hladnjaku. Nakon toga izvadite, pustite 20-ak minuta na sobnoj temperaturi, a zatim rasporedite po papiru za pečenje i pecite na 200 stupnjeva 20-ak minuta, dok meso ne dobije lijepu boju. Poslužite uz prilog i umake po želji. Dobro će se složiti umak od kikiriki maslaca, ali i klasičan bijeli umak s grčkim jogurtom, češnjakom i začinskim biljem.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....