SOČNO!

Krilca s češnjakom i medom za brzinski ručak, odlično se slažu uz rižu ili rezance

 Tatiana Volgutova/Getty Images
Tek nekoliko sastojaka i kratka obrada u pećnici dijeli vas od slasnog ručka nakon kojeg ćete vjerojatno, htjeli ili ne htjeli, lizati prste
Tek nekoliko sastojaka i kratka obrada u pećnici dijeli vas od slasnog ručka nakon kojeg ćete vjerojatno, htjeli ili ne htjeli, lizati prste

Trebat će vam:

1 kg pilećih krilca

2 žlice meda

10-ak žlica soja sosa

5-6 režnjeva češnjaka

1 manji komad đumbira

maslinovo ulje

dodatni začini po želji

Priprema:

U posudi najprije pomiješajte soja sos, med, zdrobljene režnjeve češnjaka i đumbir koji ste nasjeckali na komadiće. Dodajte i ulje. Pretvorite sve u umak pa u posudu dodajte krilca. Dobro ih obložite sa svih strana. Krilca u umaku ne trebaju plivati, ali moraju biti premazana. Pustite da sve zajedno tako stoji sat vremena u hladnjaku. Nakon toga izvadite, pustite 20-ak minuta na sobnoj temperaturi, a zatim rasporedite po papiru za pečenje i pecite na 200 stupnjeva 20-ak minuta, dok meso ne dobije lijepu boju. Poslužite uz prilog i umake po želji. Dobro će se složiti umak od kikiriki maslaca, ali i klasičan bijeli umak s grčkim jogurtom, češnjakom i začinskim biljem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 05:58