![34294165](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/07/12/k_34294165_640.jpg)
Trebat će vam:
100 g šljiva, odkoštenih i nasjeckanih 1 žličica brašna 100 g maslaca 200 g šećera 1 žlica ekstrakta vanilije 2 jaja 200 g brašna 1 prašak za pecivo žličica soli 100 g jogurta 50 g smeđeg šećer |
![Juicy and tender cupcake with plums and grapes](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/9/9/11/iStock_75647123_XLARGE.jpg)
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 250 stupnjeva. Šljive pospite s jednom žlicom brašna. Ostavite sa strane. U velikoj posudi izmiksajte maslac, bijeli šećer i ekstrakt vanilije dok smjesa ne postane pahuljasta. Dodajte jaje jedno po jedno. Dodajte 200 g prosijanog brašna s praškom za pecivo, sol i jogurt. Umiješajte šljive žlicom i smjesu izlijte u kalup za kruh. Pospite smeđim šećerom. Pecite oko 45 minuta na 200 stupnjeva.