Krumpirova salata s lososom

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 25 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • 500 g krumpira
  • dl maslinovog ulja
  • 15 g sjemenki sezama 1
  • 150 g dimljenog fileta lososa
  • 200 g rikole
  • 1/2 dl vinskog octa
  • kapari
  • sol, papar

Priprema

1. korak

Ogulite krumpir, operite i narežite na kockice. Zagrijte ulje u dubokoj tavi i dodajte krumpir pa ga pecite do zlatnožute boje na jakoj vatri.

2. korak

Potom ga poklopite i pirjajte na laganoj vatri još desetak minuta. Pred kraj dodajte sjemenke sezama i popecite.

3. korak

Filet dimljenog lososa narežite na trakice. Kada je krumpir gotov, prebacite ga u zdjelu za salatu pa začinite octom, solju i paprom te sve dobro promiješajte.

4. korak

Dodajte narezani filet lososa, kapara prema želji i listove rikole.

5. korak

Savjet: Dimljeni losos često se koristi u predjelima, (primjerice carpaccio od lososa i krastavaca), ali ovako pripremljen može biti kompletan obrok. Dok još možete kupiti vrtne šparoge, kombinirajte ih s filetima dimljenog lososa i tjesteninom.

6. korak

Ako ne možete odoljeti nekoj vrsti junka, ali ga želite unaprijediti u gurmansku verziju, napravite pizzu u kojoj će glavnu ulogu dobiti dimljeni losos, pa dodajte i mini rajčice, malo parmezana i crne masline. Losos možete zamijeniti i filetima dimljene pastrve.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. prosinac 2025 23:22