Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 25 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 500 g krumpira
- dl maslinovog ulja
- 15 g sjemenki sezama 1
- 150 g dimljenog fileta lososa
- 200 g rikole
- 1/2 dl vinskog octa
- kapari
- sol, papar
Priprema
1. korak
Ogulite krumpir, operite i narežite na kockice. Zagrijte ulje u dubokoj tavi i dodajte krumpir pa ga pecite do zlatnožute boje na jakoj vatri.
2. korak
Potom ga poklopite i pirjajte na laganoj vatri još desetak minuta. Pred kraj dodajte sjemenke sezama i popecite.
3. korak
Filet dimljenog lososa narežite na trakice. Kada je krumpir gotov, prebacite ga u zdjelu za salatu pa začinite octom, solju i paprom te sve dobro promiješajte.
4. korak
Dodajte narezani filet lososa, kapara prema želji i listove rikole.
5. korak
Savjet: Dimljeni losos često se koristi u predjelima, (primjerice carpaccio od lososa i krastavaca), ali ovako pripremljen može biti kompletan obrok. Dok još možete kupiti vrtne šparoge, kombinirajte ih s filetima dimljenog lososa i tjesteninom.
6. korak
Ako ne možete odoljeti nekoj vrsti junka, ali ga želite unaprijediti u gurmansku verziju, napravite pizzu u kojoj će glavnu ulogu dobiti dimljeni losos, pa dodajte i mini rajčice, malo parmezana i crne masline. Losos možete zamijeniti i filetima dimljene pastrve.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....