Risotto iz snova

Kruška mu daje posebno dobar okus, a ovaj sir kremoznost zbog kojeg je teško stati na jednom tanjuru

Dobra hrana i Papavero u novim nastavcima našeg video specijala donose vam detaljan prikaz izrade jednog od najpoznatijih talijanskih klasika - rižota! Ovaj put radimo ga s kruškom i gorgonzolom

U zagrebačkom Papavero Pizza & Food Labu, vlasnica Ana Uremović Longobardi, koja je stekla bogato iskustvo pripreme talijanskih klasika u različitim tipovima restorana u Veneciji, Bibioneu i Trevisu, otkrila nam je tajnu pripreme pravog talijanskog rižota koju nam pokazuje kroz sedam recepata u velikom specijalu koji je pripremila samo za Dobru hranu.

image

Vlasnica restorana Papavero Ana Uremović Longobardi

Berislava Picek/Cropix

Nakon risotta s više vrsti svježih gljiva i sušenim vrganjima, pa onog sa smokvama i pršutom i risotta sa škampima, u novom nastavku našeg novog video specijala priprema nam risotto s kruškom i gorgonzolom. Riječ je o jednom od najpožljnijih jela u talijansko kuhinji koje je, zbog sezonalnosti namirnice, baš sad najbolje pripremiti jer su kruške zrele i slatke.

image

Sastojci potrebni za risotto s kruškom i gorgonzolom

Berislava Picek/Cropix

Ono što je važno kod pripreme svakog rižota je, ističe Ana, da rižu podlijevamo malo po malo, najbolje temeljcem, i da ga - jednom kad ga skinemo s vatre - mantekiramo maslacem i sirom te odmah poslužimo!

image
Berislava Picek/Cropix

Pogledajte video pripremu!

Veliki specijal posvećen risottu po receptima Ane Uremović Longobardi pronađite u novom broju magazina Dobra hrana!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. siječanj 2024 11:05