Pravo osvježenje

Dobra preporuka iz dostave! Omiljena zagrebačka pizzerija sada radi još bolje klasične pizze

Klasična "kvartovska" pizza ne mora biti dosadna, a upravo to dokazuje i Franko‘s Oldschool

Iako pizzu najviše volimo napraviti sami, tijestu posvetiti maksimalno pažnje i za sav trud nagraditi se najkvalitetnijim sastojcima, ne obraćajući pažnju na cijenu, u trenucima slabosti spremni smo je i naručiti. Na dane kada nam se baš jede pizza, a nemamo vremena za ništa drugo nego tek dva tri klika na aplikaciji, odabir najčešće pada na jednu od tri zagrebačke pizzerije - Goat!, Basta i Oldschool by Franko‘s. Budući da nam je uglavnom najbliža jedna od novootvorenih poslovnica Oldschool by Franko‘s, upravo je njihova klasična margherita, koju nude pod nazivom Just pizza, naš česti odabir. Rade je s pelatima, mozzarellom fior di latte, Grana Padano sirom, dodaju masline i origano.

Budući da je naručujemo već neko vrijeme, otkad je Franko‘s uveo "oldschool" koncept, posljednja dva puta primijetili smo da je receptura ipak malo drugačija te im je sada tijesto još prozračnije i laganije.

image

Oldschool pizza iz Franko‘sa prije nešto više od godinu dana

Privatna Arhiva

Kako je pizza u stilu napoletane riskantna za dostavu te ne može doći u formi u kakvoj je poslužuju u samom lokalu, iz Frankosa su, naime, svojevremeno došli na ideju da rade klasične pizze pogodne za dostavu. U početku su ih radili s tek malo debljim rubom i ne previše tankom sredinom, kako bi na adresu stigle u jednom komadu i ne bi postale gnjecave, a posljednja dva puta na adresu nam je stigla pizza s još debljim, ali rubom punim mjehurića, blago kiselkasto-slatkastim umakom i dovoljno sira koji rastezljiv, ali ne i gumen ostaje i kada do vas doputuje u ruksaku dostavljača.

image

Oldschool by Franko‘s pizza danas

Privatna Arhiva

Iako su cijene pizza u Zagrebu, baš kao i sve ostalo, prilično narasle pa ćete i tako za ovu klasičnu pizzu morati izdvojiti 8,50 eura, s obzirom na ostatak ponude i razočaranja koja često doživimo kada naručujemo pizzu na kućnu adresu, ova nam se učinila baš dobrim, lijepim iznenađenjem i dobrom opcijom u situacijama kada nam se baš i ne odlazi do restorana ili mijesi tijesto.

Osim toga, u ponudu su nedavno uveli i sokove od svježe cijeđene naranče, limunadu s đumbirom i domaći ledeni čaj pa, ako vam uz pizzu zatreba i osvježenje, dobro je znati da sada i to možete naručiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 07:03