SOČNE BOBICE

KUHAMO S GROŽĐEM: Biskvit s grožđem

Marko Miščević

Nakon što se zasitite svježih sočnih slatkih bobica, iskoristite ih za pripremu slanih jela i deserta!

4 žumanjka
100 g šećera
1 vanilin šećer
150 ml mlijeka
50 ml suncokretova ulja
200 g glatkog brašna
prašak za pecivo
4 bjelanjka za snijeg
korica jednog limuna
300 g grožđa (može biti pola crnog, pola bijelog)

 

Marko Miščević

Grožđe dobro operite, prerežite na pola i očistite od koštica. Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke izmiksajte u čvrst snijeg. U drugu posudu stavite žumanjke i obje vrste šećera te dobro izmiksajte. Zatim dodajte mlijeko, ulje i koricu od limuna. Maknite mikser sa strane te ručno umiješajte brašno s praškom za pecivo i snijeg od bjelanjka. Smjesu izlijte u željeni kalup i na kraju posipajte očišćenim polovicama grožđa. Pecite 30 minuta na temperaturi od 180°C. Pečen i ohlađen kolač posipajte šećerom u prahu.

Tagovi

Izdvajamo

Iz drugih medija