SOČNE BOBICE

KUHAMO S GROŽĐEM: Bruskete s grožđem

 Marko Miščević
Nakon što se zasitite svježih sočnih slatkih bobica, iskoristite ih za pripremu slanih jela i deserta!
kruh francuz po izboru
250 g ricotta sira
250 g svježeg grožđa
100 ml maslinova ulja
3 češnja češnjaka
nekoliko grančica timijana
sol
2 žlice meda po izboru
100 ml crnog vina
50 ml balzamičnog octa
papar

Marko Miščević

Kruh narežite na kriške te zagrijte u tosteru ili pećnici. Očišćeno i oprano grožđe stavite u posudu i na laganu vatru. Dodajte med, vino, ocat te malo papra i pustite da se tekućina reducira, a grožđe omekša. Maksimalno vrijeme potrebno za pripremu je 15 minuta. U zdjelicu stavite maslinovo ulje, na sitno narezani češnjak i sol i dobro izmiješajte. Prepečen kruh namažite mješavinom maslinova ulja i češnjaka, zatim dodajte ricotta sir te termički obrađeno grožđe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 04:18