Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 35 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 1,5 kg očišćene štuke
- vezica grincajga
- 3 lista lovora
- papar u zrnu
- 1 žlica vinskog octa
- korijen svježeg hrena
- 1 jaje
- 1 kiselo vrhnje
Priprema
1. korak
Od vode, sjeckanog povrća iz grincajga, lovora i papra u zrnu napravite juhu. Dodajte ocat, pa u juhu dodajte i narezanu štuku s glavom i repom. Kuhajte dvadesetak minuta na laganoj vatri.
2. korak
Za to vrijeme pripremite umak. Naribajte očišćeni hren. Skuhajte jaje utvrdo. Prelijte hren žlicom juhe u kojoj se kuha riba, pa dodajte i žlicu kiselog vrhnja i tvrdo kuhani žumanjak. Izmiješajte u glatku smjesu i začinite po želji.
Odreske kuhane ribe poslužite prelivene umakom, uz kuhani krumpir ili povrće.
3. korak
Savjet: U juhu u kojoj se kuhala štuka dodajte pola šalice riže i šaku svježe sjeckanog peršina. Pustite da se dobro skuha i malo zgusne juhu. Ukoliko ćete uz štuku posluživati kuhani krumpir, i njega možete skuhati u istoj juhi. Na isti način možete kuhati i mnoge morske ribe – velike pastrve, skuše ili škarpine. Ribu možete i vrlo kratko kuhati, a nakon toga zapeći u pećnici, da postane hrskava i dobije lijepu boju. Umak od hrena ili češnjaka dat će cijelom jelu zimski štih i ozbiljnost.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....