TOP LJETNI RUČAK

Kupite tikvice pa ih napunite mljevenim mesom i ne zaboravite puno, puno sira

 Sofyx/Getty Images
Uz zapečene punjene tikvice neće vam trebati čak niti prilog, što ih čini idealnim, jednostavnim ljetnim ručkom
Uz zapečene punjene tikvice neće vam trebati čak niti prilog, što ih čini idealnim, jednostavnim ljetnim ručkom

Trebat će vam:

2 srednje okrugle tikvice

1 žlica maslinovog ulja

pola manjeg luka, narezanog na kockice

1 režanj češnjaka, samljeven

230 g mljevene junetine

230 ml umaka od rajčice

pola žličice talijanskog začina

sol i papar

200 g kuhane bijele riže

125 g pecorina

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200°C. Lagano namastite vatrostalnu posudu u koju će stati okrugle tikvice i ostavite sa strane. Odrežite im peteljku i žlicom izvadite meso tikvice pa ga smrznite za neki drugi recept. Ostavite pola cm mesa pričvršćenog za kožu oko rubova i dna. Stavite tikvice u pripremljenu vatrostalnu posudu i pecite 10 minuta. U međuvremenu, u tavi na srednje jakoj vatri zagrijte maslinovo ulje. Dodajte luk narezan na kockice i pecite ga oko 3-4 minute, ili dok mu rubovi ne počnu smeđiti. Dodajte češnjak i pecite dodatnih 30 sekundi. Ubacite mljeveno meso i pecite ga dok ne porumeni. Maknite s vatre. Dodajte umak od rajčice, začine i rižu. Promiješajte da se nadjev sjedini. Žlicom stavljajte pripremljeni nadjev u tikvice. Odozgo pospite nasjeckanim sirom. Pecite oko 10-15 minuta, ili dok tikvice ne omekšaju tako da ih možete lako probosti vilicom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. prosinac 2025 14:26