KOJA DOBRA IDEJA!

Kupus iskoristite na malo drugačiji način i napravite ovaj sočan, slastan složenac s piletinom

 Manyakotic/Getty Images/istockphoto
Svježi kupus obožavamo na salatu i u varivu s umakom od rajčice, ali na ovaj način daleko nam je draže

Trebat će vam:

2 žličice maslinova ulja

400 g kupusa

1 manja glavica ljutike

3 režnja češnjaka

sol i papar

250 g kuhanih pilećih prsa

160 g svježeg

120 g kiselog vrhnja

2 žličice sušenog peršina

40 g cheddara

3 velika jaja

40 g parmezana

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 190 °C. U velikoj dubokoj tavi zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte na trakice narezani kupus i usitnjeni luk te pirjajte dok ne omekšaju, ali prije nego što porumene dodajte usitnjeni češnjak i pirjajte još jednu minutu. Posolite i popaprite. Maknite s vatre. Umiješajte usitnjena pileća prsa, svježi sir, kiselo vrhnje i peršin. Dodajte sir cheddar i razmućena jaja te miješajte dok se ne sjedini. Smjesu rasporedite u posudu za pečenje. Pospite parmezanom i još peršina po želji. Pecite 25 - 30 minuta ili dok se ne počnu rumeniti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. ožujak 2024 09:22