TOPE SE U USTIMA

KVARNERSKO SVINJARENJE: Napravite svinjske bajaderice mesara braće Čučković!

 Neja Markičević / HANZA MEDIA
S umakom od pečenja!

Trebat će vam:

otkoštena svinjska potrbušina (oko 3 kg)
papar
krupna morska sol
glavica češnjaka
majčina dušica
pola litre bijelog vina

Rijeka, 291116. 
Braca Dejan i Danijel Cuckovic vlasnici su mesnice Cuckovic u Rijeci.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / HANZA MEDIA

Potrbušinu začinite solju i paprom. Na dno protvana stavite majčinu dušicu i glavicu češnjaka koju ste samo prepolovili popola. Na to polegnite potrbušinu s kožom prema gore. Pokrijte folijom i pecite oko dva sata na 180 Celzijevih stupnjeva. Maknite foliju i pustite da se ispari. Zatim na potrbušinu stavite još jedan protvan koji ćete napuniti teškim predmetima kako biste ‘’isprešali’’ meso. Tako ostavite preko noći. Sljedeći dan bajaderice režite na manje komade, stavite u protvan na papir za pečenje, s kožom prema gore, i zapecite dok koža ne postane u potpunosti hrskava. Poslužite uz umak.

Rijeka, 291116. Braca Dejan i Danijel Cuckovic vlasnici su mesnice Cuckovic u Rijeci. Foto: Neja Markicevic / CROPIX

Umak:

sok od pečenja svinjske potrbušine
bijelo vino
majčina dušica
češnjak
temeljac

Sok od pečenja pomiješajte s vinom, češnjakom, majčinom dušicom i mesnim temeljcem. Sve kuhajte dok se ne zgusne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 21:44