HIT NA MORU

Lagano i baš fino! Volimo kozice s tjesteninom, no s tikvicama su nam u ljetnim mjesecima još draže

 Wmaster890/Getty Images
Rezance od tikvica možete napraviti pomoću posebnog kuhinjskog alata, no jednostavniji način bit će upotrijebiti gulilicu za krumpir
Rezance od tikvica možete napraviti pomoću posebnog kuhinjskog alata, no jednostavniji način bit će upotrijebiti gulilicu za krumpir

Trebat će vam:

300-500 g kozica

2 veće tikvice

2 režnja češnjaka

limun

čili po želji

maslinovo ulje

svježe začinsko bilje

sol i papar

Priprema:

Tikvice pretvorite u rezance, posolite ih i pustite da stoje u cjedilu. Za to vrijeme na tavi na malo maslinova ulja ispecite kozice. Po želji na tavu dodajte i svježi čili. Začinite ih soli i paprom i pokapajte limunovim sokom. Maknite s tave, dodajte još maslinova ulja, a odmah zatim i protisnuti češnjak. Na to dodajte rezance od tikvica i pirjajte ih 2-3 minute. Obložite ih uljem i češnjakom, dodajte svježe začinsko bilje po želji i limunov sok i poslužite uz kozice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 16:23