Vrijeme pripreme: 20 minuta
Vrijeme pečenja: 40 minuta
Broj osoba: 4-6 osoba
LAZANJE OD MLJEVENE GOVEDINE S TOPLJENIM SIROM
Trebat će vam:
500 g mljevene govedine
1 glavica luka
2 češnja češnjaka
400 g pelata (konzerviranih rajčica)
2 žlice maslinova ulja
1 žličica origana
250 g tijesta za lazanje
300 g naribanog sira (mozzarella, gauda ili miks)
300 ml bešamel umaka (možete kupovni ili domaći)
sol i papar prema ukusu
Priprema:
Na maslinovu ulju pirjajte sitno nasjeckani luk i češnjak dok ne omekšaju i zamirišu. Dodajte mljevenu govedinu i pržite dok ne postane smeđa i raskuha se. Umiješajte pelate, origano, sol i papar te kuhajte na laganoj vatri 15 minuta da se okusi prožmu i umak zgusne. U nauljenu vatrostalnu posudu rasporedite malo umaka na dno, zatim složite prvi sloj lazanjskih ploča. Preko njih rasporedite dio mesnog umaka, zatim malo bešamela i naribanog sira. Ponovite slaganje slojeva dok ne potrošite sve sastojke, završavajući slojem sira. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 35-40 minuta, dok lazanje ne budu zlatno-smeđe i sir se lijepo otopi i zapeče.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....