NEŠTO DRUGAČIJE

LAZANJE SA ŠPINATOM, ŠUNKOM I RICOTTOM NAPRAVLJENE BEZ POLA MUKE: Preokret na omiljeni obiteljski klasik koji će se razgrabiti u trenu!

Ovaj jednostavan recept za lazanje sa špinatom, šunkom i ricottom je ukusan preokret obiteljskog klasika koji možete napraviti bez puno muke!

Trebat će vam:

200 g baby špinata
250 g ricotte
4 žlice mascarponea
8 manjih listova tjestenine za lazanje
3 žlice svježeg pesta od bosiljka
200 g kuhane šunke
2 žlice naribanog parmezana

 

 

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva. Špinat lagano blanširajte. Izrežite ga na komadiće i dobro iscijedite vodu iz njega. Pomiješajte ricottu, mascarpone i špinat i dobro začinite sa soli i paprom. Listove za lazanje skuhajte u slanoj vodi oko 3 minute. Jednu žlicu smjese od sira i špinata stavite u vatrostalnu posudu. Dodajte sloj tjestenine, pa smjese od sira, malo pesta i nasjeckanu šunku. Završite sa slojem ricotte, stavite parmezan i pecite oko 20 minuta.

Izdvajamo

Iz drugih medija