Ledeni čaj s breskvama i mentom

 Ana-Marija Buić
‘Ne miješaj vodu i voće, bit će ti zlo!’ Mame uvijek viču. Ali mi smo napravili baš obrnuto i uvjerili se da mame nisu baš uvijek u pravu.

Sastojci:

3 veće breskve
200 ml vode
2 vrećice zelenog čaja
1 vanilin šećer
komad svježeg đumbira (duljine otprilike 3 cm), narezan na kockice
2 žlice meda
nekoliko listića mente

Ana-Marija Buić

Priprema:

Breskve ogulite, odstranite im košticu, a zatim ih blenderom usitnite tako da dobijete kašasti sok. Stavite vodu da provri pa je maknite s vatre i u nju dodajte đumbir, zeleni čaj i nekoliko listića mente. Nakon 3-4 minute procijedite tekućinu pa dok je još topla dodajte vanilin šećer. Kad se čaj ohladi, dodajte i med, a zatim i sok od bresaka. Sve dobro pomiješajte i stavite u hladnjak. Pri posluživanju dodajte još nekoliko žličica meda i par listića svježe mente.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2022 12:35