LEDENI ČAJ

Ledeni čaj s breskvama i mentom

Ana-Marija Buić

Osvježava!

Trebat će vam:

3 veće breskve
200 ml vode
2 vrećice zelenog čaja
1 vanilin šećer
komad svježeg đumbira (duljine otprilike 3 cm), narezan na kockice
2 žlice meda
nekoliko listića mente

Ana-Marija Buić
 

Priprema:

Breskve ogulite, odstranite im košticu, a zatim ih blenderom usitnite tako da dobijete kašasti sok. Stavite vodu da provri pa je maknite s vatre i u nju dodajte đumbir, zeleni čaj i nekoliko listića mente. Nakon 3-4 minute procijedite tekućinu pa dok je još topla dodajte vanilin šećer. Kad se čaj ohladi, dodajte i med, a zatim i sok od bresaka. Sve dobro pomiješajte i stavite u hladnjak. Pri posluživanju dodajte još nekoliko žličica meda i par listića svježe mente.

Izdvajamo

Iz drugih medija