NAJBOLJI CHEESECAKE

Ledeni chessecake s haskapom i lemon curdom

Garesnica, 120417.
OPG Zabic Goran.
Goran Zabic sa obitelji uzgaja haskap.
Na fotografiji: kolac od haskapa.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Krišto / Hanza Media

Malo drugačiji cheesecake!

Trebat će vam:

240 g mascarpone sira
100 g šećera u prahu
2 žličice naribane limunove korice
600 ml vrhnja za šlag
250 g lemon curda
16 komada keksiju po želji
300 g džema od haskapa

Garesnica, 120417.
OPG Zabic Goran.
Goran Zabic sa obitelji uzgaja haskap.
Na fotografiji: kolac od haskapa.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Krišto / Hanza Media
 

Priprema:

Kalup 22,5x12,5 cm obložite prozirnom folijom. Neka visi iz kalupa koliko vam je potrebno da njome prekrijete cijeli kolač nakon što ga napravite. Mikserom izmiksajte mascarpone sa šećerom u prahu i limunom. Malo po malo dodajite vrhnje za šlag. U dvije trećine smjese dodajte lemon curd. Ostavite smjesu da se hladi u hladnjaku oko pola sata. U kalup redajte red keksa, kremu s lemon curdom, džem od haskapa i tako nastavite sve dok ne potrošite sve sastojke, ali pazite da završite s keksima. Prekrijte foliju koja visi sa stranica kalupa preko kolača. Zamrznite na minimalno šest sati. Prije posluživanja kolač premažite preostalom trećinom kreme od mascarponea.

Izdvajamo

Iz drugih medija