Lignje i kozice s tagliatellama

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 50 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 350 g lignji
  • 250 g repova kozica
  • 300 g pasirane rajčice
  • 4 češnja češnjaka
  • 400 g tjestenine
  • timijan
  • maslinovo ulje
  • sol, papar

Priprema

1. korak

Lignje očistite i narežite na kolutiće. Ulijte maslinovo ulje u široku i dublju tavu, malo ga zagrijte pa dodajte lignje i repove kozica. Pustite ih da malo omekšaju.

2. korak

Kada su skoro gotove, dodajte češnjak koji ste nasjeckali sasvim sitno. Zatim podlijte pasiranom rajčicom i ostavite sve da se krčka. Kada količina umaka malo ispari i zgusne se, dodajte timijan, sol i papar.

3. korak

Tjesteninu skuhajte odvojeno, prema uputama na pakiranju, a kada je gotova pomiješajte je zajedno s umakom. Na kraju sve možete posuti ribanim Grana Padanom.

4. korak

Savjet: Lignje na pripremljene na razne načine iznimno su popularne u našem narodu. U skladu s tim, vječne su i rasprave oko toga kakvu lignju kupovati. Tvrdnje da je jadranska lignja neusporedivo bolja od, primjerice, kalifornijske ili patagonijske koja se često može kupiti, nećemo dovoditi u pitanje. Zato za pravo uživanje u mesu lignje potrudite se potražiti one naše. U ovu kombinaciju s kozicama i lignjama, dobro će pasati i meso dagnji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. prosinac 2025 05:24