Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 50 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 350 g lignji
- 250 g repova kozica
- 300 g pasirane rajčice
- 4 češnja češnjaka
- 400 g tjestenine
- timijan
- maslinovo ulje
- sol, papar
Priprema
1. korak
Lignje očistite i narežite na kolutiće. Ulijte maslinovo ulje u široku i dublju tavu, malo ga zagrijte pa dodajte lignje i repove kozica. Pustite ih da malo omekšaju.
2. korak
Kada su skoro gotove, dodajte češnjak koji ste nasjeckali sasvim sitno. Zatim podlijte pasiranom rajčicom i ostavite sve da se krčka. Kada količina umaka malo ispari i zgusne se, dodajte timijan, sol i papar.
3. korak
Tjesteninu skuhajte odvojeno, prema uputama na pakiranju, a kada je gotova pomiješajte je zajedno s umakom. Na kraju sve možete posuti ribanim Grana Padanom.
4. korak
Savjet: Lignje na pripremljene na razne načine iznimno su popularne u našem narodu. U skladu s tim, vječne su i rasprave oko toga kakvu lignju kupovati. Tvrdnje da je jadranska lignja neusporedivo bolja od, primjerice, kalifornijske ili patagonijske koja se često može kupiti, nećemo dovoditi u pitanje. Zato za pravo uživanje u mesu lignje potrudite se potražiti one naše. U ovu kombinaciju s kozicama i lignjama, dobro će pasati i meso dagnji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....