Tako ih još niste jeli

Lignje nisu ukusne samo frigane ili na rižoto, isprobajte ih puniti ovom namirnicom

 A-codes/Getty Images
Punjene lignje delicija su koja se ne jede često, no kada vam se pruži prilika svakako ih isprobajte puniti s palentom

Priprema: 20 minuta • Pečenje: 30 minuta • Porcija: 4

Trebat će vam:
5 - 10 liganja srednje veličine
150 g palente
maslinovo ulje
začinsko bilje po želji
sol i papar
1 šaka svježeg peršina
5 režnja češnjaka
maslinovo ulje

Priprema:
Na maslinovu ulju najprije kratko pirjajte češnjak. Pazite da ne zagori i maknite s vatre kad je gotov. Palentu skuhajte u posoljenoj vodi sa začinskim biljem. Na kraju umiješajte dvije žlice maslinova ulja. Odmah je pomiješajte i s češnjakom pa pustite da se kratko ohladi. Lignje punite dobivenom smjesom, premažite maslinovim uljem pa ih stavite u posudu za pečenje koju ste također premazali maslinovim uljem. Pecite na 180 stupnjeva 20 minuta do pola sata. Poslužite uz prilog po želji ili samo zdjelu salate, a dobra opcija uvijek je i umak od rajčice s maslinama, češnjakom i začinskim biljem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. srpanj 2024 20:00