POSEBAN RUČAK

Limeta, češnjak i dimljena paprika pretvaraju ovu piletinu u sočno i osvježavajuće jelo

Ova piletina s limetom donosi pravo malo eksploziju okusa - spoj svježine citrusa, lagane pikantnosti i aromatičnih začina čini ovo jelo idealnim za sve koji vole da piletina bude nešto više od svakodnevnog obroka

Piletina s limetom

Trebat će vam:

osam komada pilećih bataka i zabataka (s kožom)

dvije limete (sok i naribana korica)

tri žlice maslinovog ulja

dva češnja češnjaka, sitno nasjeckana

jedna čajna žličica dimljene crvene paprike

pola čajne žličice mljevenog kumina

pola čajne žličice chili pahuljica (po želji)

sol i svježe mljeveni papar

Priprema:

U velikoj zdjeli pomiješajte sok i koricu limete, maslinovo ulje, nasjeckani češnjak, dimljenu papriku, kumin, chili pahuljice, sol i papar. Miješajte dok ne dobijete ujednačenu marinadu. Pileće batke i zabatke lagano zarežite nožem da se marinada bolje upije. Ubacite ih u marinadu i dobro utrljajte sa svih strana. Pokrijte i ostavite da se mariniraju najmanje 30 minuta, a idealno nekoliko sati u hladnjaku. Zagrijte pećnicu na dvjesto stupnjeva. Piletinu složite u jedan red u posudu za pečenje ili na lim obložen papirom za pečenje. Pecite 40-45 minuta, povremeno prelijevajući meso vlastitim sokom iz posude. Na kraju pečenja koža bi trebala biti zlatno smeđa i hrskava, a meso sočno. Poslužite toplo, uz pečeni batat, kus-kus, rižu ili zelenu salatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2025 17:51