Piletina s limetom
Trebat će vam:
osam komada pilećih bataka i zabataka (s kožom)
dvije limete (sok i naribana korica)
tri žlice maslinovog ulja
dva češnja češnjaka, sitno nasjeckana
jedna čajna žličica dimljene crvene paprike
pola čajne žličice mljevenog kumina
pola čajne žličice chili pahuljica (po želji)
sol i svježe mljeveni papar
Priprema:
U velikoj zdjeli pomiješajte sok i koricu limete, maslinovo ulje, nasjeckani češnjak, dimljenu papriku, kumin, chili pahuljice, sol i papar. Miješajte dok ne dobijete ujednačenu marinadu. Pileće batke i zabatke lagano zarežite nožem da se marinada bolje upije. Ubacite ih u marinadu i dobro utrljajte sa svih strana. Pokrijte i ostavite da se mariniraju najmanje 30 minuta, a idealno nekoliko sati u hladnjaku. Zagrijte pećnicu na dvjesto stupnjeva. Piletinu složite u jedan red u posudu za pečenje ili na lim obložen papirom za pečenje. Pecite 40-45 minuta, povremeno prelijevajući meso vlastitim sokom iz posude. Na kraju pečenja koža bi trebala biti zlatno smeđa i hrskava, a meso sočno. Poslužite toplo, uz pečeni batat, kus-kus, rižu ili zelenu salatu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....