ZA PRSTE POLIZATI

Ljepljiva krilca sa senfom i medom hit su za svakim stolom, poslužite ih uz omiljeni umak

 Semenovp
Dobro će se složiti s kakvim slatko kiselim umakom, a poslužiti ih možete i uz hrskavi krumpir iz pećnice

Trebat će vam:

1 kg pilećih krilaca
1 limun
2 žlice meda
prstohvat čilija u prahu
1 žličica dimljene paprike
prstohvat papra
sol

Priprema:

Pomiješajte čili u prahu, dimljenu papriku, sol i papar pa dobivenom mješavinom dobro natrljajte pileća krilca. Prekrijte folijom ili poklopite i stavite u hladnjak na barem sat vremena. Zatim pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva i tako pripremljena krilca pecite oko 30 do 40 minuta. Za to vrijeme ocijedite limun i dodajte mu senf i med, dobro promiješajte. Kada su krilca pečena, izvadite ih iz pećnice i premažite ih umakom od meda. Vratite u pećnicu na još 10-ak minuta ili dok ne poprime lijepu boju. Poslužite uz omiljeni umak, salatu ili krumpiriće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 11:14