NEŠTO SLATKO

LJETNI KOLAČI: Kocke s limuncellom i grčkim jogurtom

 Neja Markičević / HANZA MEDIA
Maline, kupine, borovnice, ribizli, jagode... mješavinu bobičastog voća koja je dobra hrana počela mirisati na policama tržnica iskoristite za slastice koje će vas oduševiti
Maline, kupine, borovnice, ribizli, jagode... mješavinu bobičastog voća koja je dobra hrana počela mirisati na policama tržnica iskoristite za slastice koje će vas oduševiti

175 g maslaca
175 g šećera
3 jaja
1 žlica ekstrakta vanilije
1 žlica limoncella ili 2 jušne žlice limunova soka
175 g brašna (oštrog)
1 žlica praška za pečenje
1 žlica mlijeka

Za kremu:

400 g bobičastog voća ili jagoda
2 žlice limoncella ili limunov sok
2 čajne žličice aceta balsamica
1 žlica šećera
malo svježe metvice
1 grčki jogurt

Zagreb, 010616. 
Kolaci sa bobicastim vocem i tresnjama.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / HANZA MEDIA

Zagrijte pećnicu na 180°C. U jednoj posudi pomiješajte brašno i prašak za pečenje i stavite po strani. U drugoj posudi izmiksajte šećer i maslac dok ne postanu kremasti. Dodajte jedno po jedno jaje i dobro izradite smjesu između svakog dodavanja. Dodajte ekstrakt vanilije, limoncello i mlijeko, a zatim umiješajte suhe sastojke kontinuirano miješajući. Pecite kojih 25 minuta dok površina kolača ne poprimi zlaćanu boju. Za to vrijeme pripremite umak i voće. Bobičasto voće ili jagode stavite u tavicu zajedno s limoncellom, listićima mente, šećerom i acetom balsamicom pa prokuhajte 7 do 8 minuta dok se umak ne reducira. Kad je gotovo, poslužite s grčkim jogurtom i prethodno pripremljenim umakom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 09:25