NEŠTO SLATKO

LJETNI KOLAČI: Kocke s limuncellom i grčkim jogurtom

Zagreb, 010616. Kolaci sa bobicastim vocem i tresnjama.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / HANZA MEDIA

Maline, kupine, borovnice, ribizli, jagode... mješavinu bobičastog voća koja je dobra hrana počela mirisati na policama tržnica iskoristite za slastice koje će vas oduševiti

175 g maslaca
175 g šećera
3 jaja
1 žlica ekstrakta vanilije
1 žlica limoncella ili 2 jušne žlice limunova soka
175 g brašna (oštrog)
1 žlica praška za pečenje
1 žlica mlijeka

Za kremu:

400 g bobičastog voća ili jagoda
2 žlice limoncella ili limunov sok
2 čajne žličice aceta balsamica
1 žlica šećera
malo svježe metvice
1 grčki jogurt

Zagreb, 010616. Kolaci sa bobicastim vocem i tresnjama.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / HANZA MEDIA
 

Zagrijte pećnicu na 180°C. U jednoj posudi pomiješajte brašno i prašak za pečenje i stavite po strani. U drugoj posudi izmiksajte šećer i maslac dok ne postanu kremasti. Dodajte jedno po jedno jaje i dobro izradite smjesu između svakog dodavanja. Dodajte ekstrakt vanilije, limoncello i mlijeko, a zatim umiješajte suhe sastojke kontinuirano miješajući. Pecite kojih 25 minuta dok površina kolača ne poprimi zlaćanu boju. Za to vrijeme pripremite umak i voće. Bobičasto voće ili jagode stavite u tavicu zajedno s limoncellom, listićima mente, šećerom i acetom balsamicom pa prokuhajte 7 do 8 minuta dok se umak ne reducira. Kad je gotovo, poslužite s grčkim jogurtom i prethodno pripremljenim umakom.

Izdvajamo

Iz drugih medija