NEŠTO SLATKO

LJETNI KOLAČI: Torta s ljetnim voćem i mascarpone sirom

 Neja Markičević / HANZA MEDIA
Maline, kupine, borovnice, ribizli, jagode... mješavinu bobičastog voća koja je dobra hrana počela mirisati na policama tržnica iskoristite za slastice koje će vas oduševiti
Maline, kupine, borovnice, ribizli, jagode... mješavinu bobičastog voća koja je dobra hrana počela mirisati na policama tržnica iskoristite za slastice koje će vas oduševiti

Za biskvit:

150 g šećera
225 g maslaca
5 jaja
400 g brašna (pola glatkog, pola oštrog)
pola vrećice praška za pečenje
1 vanilin šećer (burbon)

Za kremu:

200 g mascarpone sira
250 g slatkog vrhnja
1 vanilin šećer
200 g malina
200 g borovnica
200 g ribiza

*možete iskombinirati i trešnje i jagode

Zagreb, 010616. 
Kolaci sa bobicastim vocem i tresnjama.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / HANZA MEDIA

Zagrijte pećnicu na 180°C. Izmiksajte šećer i maslac dok ne budu kremasti i poprime bljeđu boju. Zatim dodajte jaja, a iza svakog dodavanja dobro izmiksajte smjesu. Zatim polako dodajte brašno, prašak za pečenje i vanilin šećer uz kontinuirano miješanje kuhačom. Kad se smjesa sjedinila, podijelite je u dva dijela i pecite u dva prethodno namaštena pleha kojih 25 minuta. Moguće i duže, ali nož vam mora izaći čist kad ga zabodete u sredinu. Za kremu istucite čvrsti šlag, pomiješajte s mascarpone sirom i vanilinim šećerom, a bobičasto voće operite i osušite. Na dno stavite biskvit, zatim red kreme i bobičastog voća, zatim ponovno biskvit pa kremu i bobičasto voće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. prosinac 2025 15:27