Ljuta svinjetina s grahom i kukuruzom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 35 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1,5 kg svinjske lopatice
  • 2 luka
  • 2-3 češnja češnjaka
  • 1 žlica pesta od ljute paprike
  • 1/2 konzerve pelata
  • 1 mrkva
  • 1 peršin list i korijen
  • 1 žličica ljute mljevene crvene paprike
  • 1/2 žličice slatke dimljene mljevene paprike
  • sol i papar
  • lovorova lista
  • malo peperoncina po želji
  • repičino ili maslinovo ulje
  • 1 šalica kuhanog bijelog graha
  • 1 šalica kuhanog crvenog graha
  • 1/2 šalice kuhanog kukuruza

Priprema

1. korak

Na masnoći dinstajte luk, a kada postane staklast dodajte narezano korjenasto povrće i na kockice narezanu svinjetinu. Kratko popecite meso pa podlijte sve vodom ili temeljcem i kuhajte dok meso ne omekša. Ubacite lovorov list.

2. korak

Na pola kuhanja dodajte narezane pelate, češnjak i ostavite da se krčka povremeno podlijevajući ako je potrebno. Desetak minuta prije kraja kuhanja u lonac stavite i obje vrste graha i kukuruz. Dodajte potom pesto od ljutih paprika te sve ostale suhe začine i peperoncina po želji. Servirajte s domaćom pečenom kobasicom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 00:32