Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 25 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 500 g mljevene puretine
- 1 jaje
- 1 luk
- 1 češanj češnjaka
- 1 žemlja ili šnita kruha
- 1 žlica krušnih mrvica
- peršinov list
- malo timijana
- 1 suha ljuta papričica
- kečap ili malo domaćeg umaka od rajčice
- svježi krastavac
- 1 ljubičasti luk
- 1 čvrsti jogurt
- 1 žlica kiselog vrhnja
- svježi korijander
- malo rikule
- sol i papar
Priprema
1. korak
Na malo masnoće prodinastajte sitno sjeckani luk pa ostavite da se ohladi. U zdjeli pomiješajte mljeveno meso, žemlju koju ste prethodno namočili u mlijeku i ocijedili, krušne mrvice, luk, jaje, sitno sjeckani češnjak, sjeckani peršinov list, timijan, sol i papar. Promiješajte sve rukama da dobijete jednoličnu smjesu. Oblikujte rukama hamburgere i ispecite ih na tavi.
2. korak
Rikulu operite, ljubičasti luk i krastavac tanko narežite, a ako imate svježu papričicu, i nju narežite na tanje kolutiće.
3. korak
Ispecite peciva na grill tavi, na donji dio peciva stavite rikulu, na nju meso, umak od rajčice s peperoncinom te narezano povrće, a na njega blagi umak od jogurta, vrhnja, soli, papra i korijandra. Poklopite pecivom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....