Ljuti pureći hamburgeri

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 25 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 500 g mljevene puretine
  • 1 jaje
  • 1 luk
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žemlja ili šnita kruha
  • 1 žlica krušnih mrvica
  • peršinov list
  • malo timijana
  • 1 suha ljuta papričica
  • kečap ili malo domaćeg umaka od rajčice
  • svježi krastavac
  • 1 ljubičasti luk
  • 1 čvrsti jogurt
  • 1 žlica kiselog vrhnja
  • svježi korijander
  • malo rikule
  • sol i papar

Priprema

1. korak

Na malo masnoće prodinastajte sitno sjeckani luk pa ostavite da se ohladi. U zdjeli pomiješajte mljeveno meso, žemlju koju ste prethodno namočili u mlijeku i ocijedili, krušne mrvice, luk, jaje, sitno sjeckani češnjak, sjeckani peršinov list, timijan, sol i papar. Promiješajte sve rukama da dobijete jednoličnu smjesu. Oblikujte rukama hamburgere i ispecite ih na tavi.

2. korak

Rikulu operite, ljubičasti luk i krastavac tanko narežite, a ako imate svježu papričicu, i nju narežite na tanje kolutiće.

3. korak

Ispecite peciva na grill tavi, na donji dio peciva stavite rikulu, na nju meso, umak od rajčice s peperoncinom te narezano povrće, a na njega blagi umak od jogurta, vrhnja, soli, papra i korijandra. Poklopite pecivom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. studeni 2024 00:23